Spalio mėnesį SOS vaikų kaimų globotiniai Diana ir Rytis keletą savaičių „Grill London“ restorane mokėsi virėjų amato. Šios pamokos nenuėjo veltui – jau nuo rytojaus visose šio restorano vietose galima užsisakyti vaikų sukurtą naują patiekalą – befstrogeną. Visi, užsisakę šį patiekalą, parems SOS vaikų kaimų globotinius, kadangi nuo kiekvieno parduoto patiekalo 2 eurai  bus skirti jų mokymui, įvairiems būreliams, ugdymo programoms. Pasak SOS vaikų kaimų direktorės Liudovikos Pakalkaitės, globojamiems vaikams sunkiau atsistoti ant kojų ir susikurti stabilų gyvenimą. „Tačiau tokie projektai jiems yra didžiulė parama, kurios dėka vaikai gali mokytis, tobulėti ir, svarbiausia – išdrįsti svajoti ir patikėti savo ateitimi“, – teigia organizacijos vadovė. 

„Žinome su kokiais psichologiniais, socialiniais ir finansiniais sunkumais susiduria globojami vaikai, kai sulaukia pilnametystės ir pradeda savarankišką gyvenimą. Šis projektas kaip tik ir padeda šiems vaikams pasiruošti gyvenimui ne globos namuose, išmoko amato, kuris ateityje galbūt leis jiems savimi pasirūpinti. Padedame ne tik Dianai ir Ryčiui, kuriuos mokėme virtuvės paslapčių, bet ir kitiems globojamiems vaikams, kurių mokslams ir lavinimuisi aukosime dalį lėšų projekto pabaigoje“, – pasakoja „Grill London“ šefas Tadas Paplauskas, tapęs didžiausiu vaikų įkvepėju.

Diana po kiekvienos pamokos restorane skubėdavo dalintis su draugais tuo, ką išmoko – kaip gražiai pjaustyti mėsą ir daržoves, dekoruoti maistą lėkštėje. Mergaitė įsitikino, kad virėjo amatas nėra toks jau ir lengvas, tačiau ji tvirtai žino, kad jo nemes. „Pabaigusi mokyklą norėčiau eiti studijuoti virėjo specialybę, ateityje gal ir savo restoraną atidarysiu“, – svajoja Diana. Kad šis amatas nelengvas pritaria ir Rytis, kuris po pamokų virtuvėje jausdavosi kiek pavargęs – taip stengėsi viską išmokti, įsiminti.

„Esme labai dėkingi visiems, kas prisidėjo prie šio projekto, nes tai nereali patirtis. Iki šiol sunku patikėti, kad turėjome tokią unikalią galimybę mokytis. O mes dar ir naują patiekalą sukūrėme! Mūsų amžiaus vaikai apie tai gali tik pasvajoti. Labai jaudinomės, nežinojome, kas gausis, tačiau mūsų šefas Tadas, kaip ir kiti jo kolegos – tikri profesionalai, sukūrę nuostabią darbo atmosferą. Jie yra pavyzdys, į ką lygiuotis ir ko siekti. O pirmieji patiekalą ragavę žmonės jį vertina puikiai. Labai tikimės, kad ir restorano lankytojams jis patiks“, – džiaugsmo neslėpė vaikai.